Monday, April 7, 2014

Tarta cu ganache de ciocolata si capsuni






Ingrediente:

- 200 gr biscuiti digestivi
- 70 gr unt topit
- 200 gr ciocolata amaruie
- 2 linguri zahar brun
- 300 gr smantana pentru frisca
- 50 gr unt
- 300 gr capsuni

Biscuitii se sfaramiteaza cu facaletul sau in robot si se amesteca cu untul topit. Amestecul se intinde in forma de tarta si se preseaza bine cu ajutorul unei spatule sau cu mainile, insistand pe margini. Apoi se pune la frigider timp de o jumatate de ora.

Intre timp punem smantana pe foc si cand s-a incins adaugam ciocolata, untul, zaharul brun si amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc.
Lasam ganache-ul de ciocolata la racit si cand este gata il turnam peste baza de biscuiti.


Tarta se lasa apoi la frigider cateva ore, cam 4-5 ore ( eu am facut-o cu o seara inainte de a fi consumata) si se serveste cu capsuni proaspete.









Pofta buna!

No comments:

Post a Comment