Saturday, September 13, 2014

Tarta Mediterana cu rosii si parmezan




Ingrediente:

- 100 g parmezan ( bucata intreaga)
- 4 oua
- 200 g faina
- 100 g unt
- sare, piper
- busuioc proaspat 
- oregano
- 8 rosii mari
- 150 g smantana dulce
- 100 g smantana fermentata

Se rade parmezanul. Se separa 1 ou. Se framanta un aluat din faina, unt, albus, un varf de cutit de sare si 75 g parmezan. Apoi se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 de minute.


Se spala rosiile, se curata de coaja si se taie felii mai mari.

Se bat cele doua sortimente de smantana cu restul de oua si restul de galbenus, se adauga busuiocul proaspat si oregano, se condimenteaza apoi cu sare si piper.


Se incinge cuptorul la 200° C. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie si se aseaza pe o tava unsa; se ridica o margine inalta.


Se aseaza mai intai rosiile, apoi crema de oua, apoi se presara restul de parmezan si se coace cca 35 de minute.




 Se stinge cuptorul si se mai lasa tarta sa se odihneasca inauntru cca 5 minute.



Pofta buna!

2 comments: