Saturday, September 13, 2014

Tarta crocanta cu zmeura

Tarta crocanta din aluat fraged si zmeura delicioasa.




Ingrediente:

Pentru blatul de tarta:

- 150 g de faina
- 50 g migdale macinate
- 1 praf sare
- 40 g zahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g unt rece
- 1 ou

In plus:

- 30 g amidon
- 60 g zahar
- 400 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 2 linguri suc de lamaie
- 250 g zmeura

Se framanta un aluat din faina, migdale, sare, zahar tos, zahar vanilat, untul rece si ou. 


 Se infasoara in folie si se lasa la frigider aprox. 30 de minute. 


Se incinge cuptorul la 180°C si se unge cu unt o forma de tarta. Pe o planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat mai mare decat forma; apoi se aseaza in forma. 

Se intinde peste ea o bucata de hartie de copt, pe care se presara boabe de fasole uscate, pentru ingreunare.
 
Se coace astfel blatul 35 de minute se se scoate apoi din cuptor. Se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe. Se lasa sa se racoreasca blatul, se desprinde din forma si apoi se lasa sa se raceasca complet pe un gratar de prajituri.



Intre timp, se preapara crema: se amesteca amidonul cu zahar si 3-4 linguri de lapte.


Se da in clocot restul de lapte si se adauga amestecul de amidon; se inglobeaza amestecand continu si se lasa sa fiarba la foc moale 3-4 minute, pana se ingroasa crema.


Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza galbenusurile si sucul de lamaie.

Crema se intinde pe blat si se da totul la frigider 1 ora.



Se aseaza apoi zmeura pe tarta si eventual se presara zahar pudra.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment